Solmar Tours 2014: Vernieuwde website

mrt 10, 2014

Het seizoen is inmiddels al enige maanden onderweg, maar in dezelfde tijd zijn er een aantal zeer belangrijke updates verricht op het platform.

Zoekresultaten verbeteren

De belangrijkste eerste stap betrof het verbeteren van zoekresultaten en prijzen per vertrekdag, waardoor het nu mogelijk is om per maand een overzicht te geven van alle prijzen per kamer op basis van reisgezelschap en verzorgingstype. De zoekfunctie bovenaan de pagina is aangepast nadat we in staat waren de resultaten beter te ordenen en te tonen.

Homepages vakantietypes

De tweede grote upgrade betreft de landingspagina's of homepages per type reis. We zijn daarbij begonnen met de bestemmingen, omdat hier relatief weinig logica achter zit. Zo kreeg ook de klant een idee en beeld van hetgeen we naartoe wilden.

In de reisindustrie zijn filters een veel gebruikt en bijna onmisbaar onderdeel, echter die filters mogen ook pas na het initiele zoeken getoond worden. Deze 'oude' homepages zijn nog steeds beschikbaar via snelkoppelingen en na het zoeken.

Busvakanties, vliegvakanties en autovakanties

Voor de opzet van deze pagina's hebben we gekozen voor promotionele banners, waarbij de klant niet meer afhankelijk is van een 'bureau' voor haar banners, maar direct zelf aan de slag kan met een CMS artikel, tekst en plaatje.

De top bestemmingen zijn in feite snelkoppelingen naar de meest populaire bestemmingen.

De 3 homepages per vakantie type zijn gelijk aan elkaar voor wat betreft de opzet en structuur. Het staat de klant vrij om de verschillende scheidingen in de landingspagina aan te brengen. Zo heeft autovakanties alleen een lijst met de populairste hotels.

Aanbiedingen

De aanbiedingen waren in vorige versies slechts summier beschikbaar en het was moeilijk om aanbiedingen te tonen, vooral vanwege het ontbreken van 'aanbod via de backoffice'. Tegenwoordig hebben we dit allemaal aan de voorkant afgevangen en zijn we onafhankelijk van wat de backoffice ons biedt, m.u.v. de prijzen en beschikbaarheid.

Aanbiedingen zijn nu beschikbaar als landingspagina en elk type aanbieding kan oneindig veel artikelen tonen. Een van de grootste verbeteringen. Door vervolgens alle type aanbiedingen in tabs te tonen besparen we en plaats en geven we meer mogelijkheden om het begrip 'aanbieding' te vullen.

Excursie- en rondreizen

Deze landingspagina wijkt af van de anderen omdat we graag een duidelijk onderscheid willen tonen tussen 'citytrips en stedenreizen' en anderzijds rondreizen en excursiereizen.

Bekijk hier de website van Solmar tours 2014

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep