Google Afbeeldingen nog belangrijker

jan 10, 2013

Of niet? Er is in ieder geval een belangrijke wijziging doorgevoerd. Moest je vroeger altijd naar de website waar het plaatje stond, tegenwoordig kun je lekker op de pagina blijven en alle plaatjes rustig bekijken op ware grootte. 

Toch wel nog belangrijker als je het mij vraagt. Mensen houden van plaatjes en het gebruik van Google Afbeeldingen i.p.v. de gewone search neemt snel toe, vooral bij het zoeken naar een product. Het mooie van de nieuwe oplossing van Google is niet alleen de naam van het plaatje, maar ook heel duidelijk in beeld waar het plaatje gevonden is (Website URL). 

Een van onze laatste opdrachten ging met name over het vindbaar maken van de plaatjes. Dan is het mooi als je vanuit het niets na ruim een maand inmiddels op de eerste pagina's staat met een hele serie plaatjes. 

Betekent allemaal wel wat meer werk, maar als je een zoekgeoptimaliseerde website of webshop wilt hebben, dan moet je gewoon wat handwerk doen. Het resultaat is een longtail vindbaarheid. Zo'n plaatje verdwijnt natuurlijk niet snel naar de achtergrond, tenzij je veel concurrenten hebt, die het ook snel beter gaan doen.

Google afbeelding Stolpschuur

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep